Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@22:32:44 GMT

چله نشینی فرمانده عارف پشت خاکریز

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۲۹۷۰

چله نشینی فرمانده عارف پشت خاکریز

23 سالگی سن کمی برای فرماندهی یکی از لشکرهای قدر سپاه پاسداران آن هم در بحبوحه اولین عملیات برون‌مرزی – عملیات رمضان - به نظر می‌آمد. برای همین وقتی مهدی زین‌الدین از سوی فرمانده کل سپاه پاسداران به فرماندهی لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) برگزیده شد، کارایی‌اش مورد تردید تعدادی از فرماندهان قرار گرفت. اما فرماندهی کل سپاه با عبارت کوتاه وقاطع «من شایستگی و لیاقت این کار را در او دیده‌ام» به تردیدها پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران/ محسن رضایی احتمالاً تجربه به کار گماردن حسن باقری در مسئولیت‌های سنگین و درخشش وی در آن موقعیت را در ذهن داشت که به همکار و همراه حسن باقری در اطلاعات – عملیات اطمینان کرد آقا مهدی جوان را به مأموریتی بزرگ گمارد. فرماندهی سپاه خطا نرفته بود و مهدی زین‌الدین همانی بود که پیش‌بینی می‌شد. یعنی وجود یک فوق‌العادگی و نخبگی در عین جوانی وکم‌تجربگی. پیش از آن آقامهدی زین‌الدین در شناسایی‌ها خوش درخشیده بود و با جسارتی بی‌نظیر هربار تا انتهایی‌ترین عمق نیروهای دشمن نفوذ کرده و نقشه راهی جهت اجرای عملیات پیش‌روی فرماندهان گشوده بود. به‌گونه‌ای که می‌توان بخشی از موفقیت عملیات‌های بزرگی همچون «فتح‌المبین» و «طریق‌القدس» را سهم آقا مهدی دانست. او ابتدا با لباس بسیجی راهی کردستان شد و با شروع جنگ یک پایش غرب و پای دیگرش جنوب بود. لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) با گسترش سازمان رزم سپاه پاسداران ابتدا به صورت تیپ تأسیس شد و سردار مرتضی صفاری اولین فرمانده آن بود. پس از شهادت وی، سردار حسن درویش مسئولیت تیپ را برعهده گرفت اما با ارتقای تیپ‌های سپاه به لشکر از سردار درویش در موقعیت دیگری بهره‌برداری شد و جوان 23 ساله قمی به دلیل شایستگی‌ها و اخلاص به فرماندهی لشکر منصوب شد.

شهید مهدی زین‌الدین به‌رغم جوانی همچون مردان پخته و جا‌افتاده به جلب و جذب سرداران بزرگی همچون سرداران، غلامرضا جعفری، فتوحی، شهید اسماعیل صادقی، شهید جواد دل آذر و شهید میرجانی، که هریک تعلق خاطر خاصی به این لشکر داشتند کارآمدی لشکر را ارتقا بخشید تا در عرصه عمل همچنان بدرخشد و افتخار بیافریند. تا آنجا که لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) توانست در عملیات‌های متعددی حضور یافته و کارنامه غرورآفرینی از خود بر جای گذارد.

سردار سید یحیی رحیم صفوی از فرماندهان عالیرتبه دوران دفاع مقدس در معرفی ویژگی‌های شهید مهدی زین‌الدین می‌گوید: «پس از فرماندهی سردار مهدی زین‌الدین از نیمه عملیات رمضان درسال 61 یک تغییر و تحول کیفی و کمی در این تیپ به‌وجود آمد که نخستین آن ارتقای این یگان از تیپ به لشکر به فرماندهی سردار شهید مهدی زین‌الدین بود. آقامهدی معجونی از عرفان، اخلاق، شجاعت و تدبیر اطلاعاتی و عملیاتی بود و لشکر تحت امر وی به عنوان یکی از لشکرهای مقتدر نیروی زمینی سپاه پاسداران در عملیات خیبر در سال 1362 افتخار آفرید و فرمان امام(ره) را برای حفظ جزایر مجنون با رشادت و شجاعت کامل محقق ساخت. شهید زین‌الدین به همراه پاسداران و بسیجیان دلاور این لشکر در خط مقدم و در خاکریزی کوتاه در مقابل انبوه تانک‌های دشمن که از پل شحیطاط برای بازپس‌گیری جزایر هجوم آوردند، مقاومت کرده و به پیروزی رسیدند. شهید مهدی زین‌الدین و برادر عزیزش مجید و سایر رزمندگان این لشکر در عملیات بدر سال 1362 در کنار دجله به مدت یک هفته در میان انبوهی از تانک‌ها و آتش توپخانه دشمن حماسه آفریدند.» مجاهدت دائمی او برای خدا بود و هیچگاه اثر خستگی روحی در وجودش دیده نمی‌شد.

شهید زین‌الدین در کنار تلاش بی‌وقفه‌اش، ازمعنویات غافل نبود. اعتقاد داشت که جبهه‌های نبرد، مکانی مقدس است و انسان در این مکان به خدا تقرب پیدا می‌کند و همیشه به رزمندگان سفارش می‌کرد که به تزکیه نفس و جهاد اکبر بپردازند. او همواره سعی می‌کرد با وضو باشد. به دیگران نیز تأکید می‌نمود که همیشه با وضو باشند. به نماز اول وقت توجه بسیار داشت و با قرآن مأنوس بود. به دلیل اهمیتی که برای مسائل معنوی قائل بود نماز را به تأنی و خلوص مخصوصی به پا می‌داشت. فردی سراپا تسلیم بود و توجه به آخرت در لحظه لحظه زندگی مهدی متجلی بود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شهید مهدی زین الدین سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه تند ضرغامی به برخورد آمران حجاب

ضرغامی با انتشار عکسی از علی مطهری در کنار مادرش، به سالگرد شهید مطهری واکنش نشان داد.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره سالگرد شهادت شهید مطهری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

‏سالگرد مطهری به سکوت گذشت

‏مطهری اثر خنثی ندارد، همه‌اش نیاز روز است.

‏به همین دلیل دائما درحال مطالعه و تحقیق بود، تا حرف سبک نزند، می‌گفت اساس دین «محبت» است.

‏ «هل الدین الاالحب».

‏امروز برخی آمران جز «هل الدین الاالبغض» نمیشناسند!

‏گسل، عمیق است.

دیگر خبرها

  • چرا سردار زاهدی نمی خواست لباس سپاه را بپوشد؟
  • درگذشت یک فرمانده ارشد نظامی/ قالیباف پیام داد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز، سردار ایاف در مشهد برگزار شد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • سردار شیرازی و امیر واحدی با خانواده شهید زاهدی دیدار کردند
  • کنایه تند ضرغامی به برخورد آمران حجاب
  • قطعه ای از بهشت در زمین + فیلم
  • فهرست نامزدهای اصولگرا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران