Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:49:43 GMT

زین‌الدین نماد عملی از اخلاص و مدیریت جهادی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۴۴۱۸

زین‌الدین نماد عملی از اخلاص و مدیریت جهادی

علی محمدی در این یادداشت که روز پنجشنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آورده است: در دنیای پیچیده علم مدیریت و تئوری های فراوان غربی هرچقدر مطالعه می کنیم تا بعضی از موفقیت های افراد شاخص را با معیارها و تئوری های علم مدیریت تحلیل کنیم به منبع موثقی نمی رسیم. و به ناچار باید بپذیریم بعضی از موفقیتها در حوزه مدیریت و رهبری فراتر از دانش های علمی موجود است که ریشه در ارزش ها و باورهای دینی و اجتماعی انسان ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید تعبیرمقام معظم رهبری از مدیریت جهادی به عنوان یک سر فصل اساسی در حوزه علم مدیریت پاسخی باشد به خلاء تئوری های مدیریت غربی.

وی افزوده است: با این مقدمه باید گفت بسیاری از فرماندهان دوران جنگ تحمیلی و شهدای شاخص مانند شهید زین الدین الگوی مجسمی از تئوری مدیریت جهادی هستند. چرا که هرچقدر می خواهیم با شاخص های علمی مدیریت و رهبری نفوذ برقلب ها و پذیرفته شدن مدیر به طور مطلق توسط گروه را تعبیر کنیم مصداقی مانند شهید زین الدین نداریم.

محمدی با بیان خاطره ای آورده است: هیچ وقت فراموش نمی کنم گرمای کشنده وسوزان بالای۵۰ درجه تابستان سال۱۳۶۱ کنار بصره عراق را وقتی پس از سه ماه استقرار در خط پدافندی پاسگاه زید و تلفات سنگین گردان که عده زیادی از بچه ها شهید یا مجروح شده بودند و عده ای هم از فرط گرما از نظر وضعیت عمومی حال خوبی نداشتند و ناچار بودند به لحاظ شرایط منطقه سنگرها را حفظ کنند. در این بین عده ای از رزمندگان نیز که توانشان تمام شده بود درخواست جابجایی به پشت خط مقدم جبهه را مطرح کردند. این درخواست به گوش شهید زین الدین فرمانده ۲۴ ساله لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب (ع) قم رسیده بود. آقا مهدی که در ماموریت محور غرب بودند شبانه خود را به خط مقدم پاسگاه زید رساندند و درخواست کردند همه بچه ها بیایند پشت خاکریز دوم تا بعد ازدیدار وصحبت با رزمندگان همه گردان به مرخصی بروند. آقا مهدی شرایط جنگ را تشریح و وقتی گفت من تنهایی خط را نگه می دارم تا نیرو برسد بچه ها بلند بلند گریه کردند و به آن تعداد از رزمندگانی که درخواست مرخصی یمطرح کرده بودند اعتراض داشتند و به آنان می گفتند شما چگونه به خودتان اجازه داده اید با طرح این درخواست نابجا در این شرایط حساس غبار غم بر چهره نورانی آقا مهدی بنشیند؟ هیچ کس حاضر نشد خط را ترک کند. آقا مهدی هم منتظر ماند تا ما برگردیم. بچه ها هم قسم شدند که در خط بمانند و به فرمانده گردان گفتند ما چگونه به صورت آقا مهدی نگاه کنیم. ما او را به اندازه عزیزترین کسان خودمان و حتی بیشتر دوست داریم. او در خط بماند و ما به مرخصی برویم؟ محال است!

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، بچه های گردان در حالی که گریه می کردند و از این اقدام خود پشیمان بودند گفتند: آقا مهدی درست است که بچه ها بیشتر از ماموریت خود در خط مانده اند اما محال است فرمانده خود را تنها بگذارند. در آن لحظه ما به یاد شب عاشورا افتادیم و  تداعی بخش شب عاشوراکه امام حسین(ع )فرمود: هرکس پشیمان است می خواهد برگردد از تاریکی شب استفاده کند. تقریبا درخواست شهید زین الدین شبیه همین جمله بود. اگرچه شهید زین الدین نگفت الان نیرو نداریم تا جایگزین شما کنیم اما وقتی بچه ها متوجه این موضوع شدند به دست و پای آقا مهدی افتادند که ما را ببخشد و اجازه دهید دوباره به خط برگردیم. بچه ها اجازه ندادند آقا مهدی صحبت خود را ادامه دهد. هر وقت ایشان می خواستند حرفی بزنند با صدای بلندگریه جملات او قطع می شد و همه سرها پایین بود. آنان حاضر بودند هزاران بار تکه تکه شوند اما حاضر نبودند یک خار به پای آقامهدی فرمانده لشکرشان فرو رود.

محمدی افزوده است: با توجه به اتمام ماموریت بچه ها وگذشت بیشتر از بیست روز در بدترین شرایط جنگی و آب و هوایی از ماموریت گردان بچه ها شهید زین الدین را راضی کردند و مجددا به خط مقدم با روحیه وصف ناشدنی برگشتند. من همیشه در خلوت خودم به این ملاقات یک ساعته و میزان نفوذی که یک فرمانده ۲۴ ساله می تواند روی سربازان خود داشته باشد فکر کردم. ولی با دانش ظاهری مدیریت  عقلم به جایی نرسید که این حد از اطاعت پذیری از فرمانده چگونه می تواند اتفاق بیافتد و در تاریخ جنگ هیچ کشوری سابقه ندارد. اعتراف می کنم اکنون هم نتوانستم این نفوذ را با علوم ظاهری مدیریت و نوشته های کتابی و نتایج تحقیقات درک کنم.

وی ادامه داده است: باورم این است که یک انسان بر اثر خودسازی و تقوا می تواند به درجه ای از محبوبیت برسد که هزاران مرید و فدایی داشته باشد. شهید زین الدین با خودسازی و کسب تقوا و باور به ارزش ها و اطاعت محض از خداوند متعال و تسلیم در برابر او به این  جایگاه رسیده بود. به طوریکه سربازان او با همین باور و تسلیم محض در برابر فرامین او به افتخارات و فتوحات بزرگی رسیدند و این رشادت ها در تاریخ ماندگار شده است. شاید تعبیر مقام معظم رهبری از مدیریت جهادی منظور مدیریت انقلابی شهدای شاخصی همچون شهید زین الدین است که آنچنان در قلوب مومنین و سربازان خود رسوخ کرده بودکه با یک اشاره بدون چون و چرا حاضر به فدا شدن بودند. 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در پایان افزوده است:به نظر می رسد مدیریت امروز کشور ایران اگر بخواهد با اقتدار در منطقه بماند و حرفی برای گفتن داشته باشد باید از این مکتب مدیریتی یعنی حکومت بر قلب ها نظیر شهید زین الدین پیروی کند و این به دست نمی آید مگر با خودسازی و عبور از منیت های ظاهری و کسب تقوای الهی. خوب است مدیران کشور ما که اکثرا این شرایط را درک کرده و از هم سنگران و همرزمان این شهدا هستند این فرهنگ مدیریت را در جامعه اسلامی رواج دهند و تمام تلاش خود را به کار گیرند و در سایه تبعیت محض از شهدا واحیای ارزش های دفاع مقدس برای سربلندی ایران اسلامی که حاصل خون هزاران شهید و جانباز است حرکت نمایند.

شهید مهدی زین‌الدین یکی از فرماندهان و نامداران دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به شمار می‌رود که با برخورداری از بینش عمیق سیاسی در خنثی کردن حرکت‌های انحرافی و ضدانقلابی گروهک‌های تروریستی نقش به سزایی داشت و در دوران دفاع مقدس با فرماندهی لشکر ۱۷ علی بن‌ابی طالب رشادت‌های بسیاری از خود نشان داد.

سرانجام این سردار سرافراز اسلام در حالی که تنها ۲۵ سال داشت در ۲۷ آبان ۱۳۶۳ خورشیدی به همراه برادرش مجید زین الدین در مأموریتی که از کرمانشاه به طرف سردشت آذربایجان غربی درحرکت بود در منطقه تپه ساروین با گروهک های ضد انقلاب درگیر و به فیض شهادت نائل آمد.

درسی‌ویکم شهریورماه ۱۳۵۹ ارتش رژیم بعثی عراق تجاوز همه جانبه‌وگسترده‌ای را به‌میهن اسلامی آغاز کرد، از این رو همه ساله از ۳۱ شهریور تا هفتم مهرماه به‌عنوان هفته دفاع مقدس نامگذاری شده‌است./

برچسب‌ها جنگ تحمیلی دفاع مقدس قم هفته دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی دفاع مقدس قم جنگ تحمیلی دفاع مقدس قم هفته دفاع مقدس شهید زین الدین مدیریت جهادی دفاع مقدس آقا مهدی بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۴۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم یادواره شهدای گمنام به مناسبت سالگرد تدفین پنج شهید گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه برگزار شد.

این آیین به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والا مقام و تجدیدمیثاق با آرمان‌های والای آنان، در جوار یادمان این شهدا با حضور استادان، کارکنان، دانشجویان و جمعی از مسئولان شهرستان در محوطه دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم سخنرانان به تبیین مقام شامخ شهدا و ایثارگری‌های آنان در راه حفظ و حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی پرداختند.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس در این مراسم گفت: هرکجا مجالس شهدا برگزار می‌شود یقین بدانید میدان مقدس و اطهر فاطمه زهرا(س) خواهد بود.

فرهاد بابلی با بیان اینکه اخلاص یکی از ویژگی‌های شهداست، بیان کرد: اگر علم و دانش وجود داشته باشد، اما اخلاص در عمل نباشد، کمترین فایده را دارد و این اخلاص ویژگی شهیدان بود.

وی، جنگ تحمیلی را بزرگ‌ترین راهکار استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: در آن مقطع زمانی شرق و غرب عالم دست به دست هم داده و صدام را کاملاً تجهیز کردند تا به کشور ما حمله کنند.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس گفت: هدف استکبار از تمام این اقدامات اول شکست انقلاب اسلامی و جلوگیری از رشد انقلاب اسلامی بود، البته اهداف دیگری مانند از بین بردن تمامیت ارضی ایران هم داشتند و مرز‌های دریایی و خاکی ما را مورد هجمه قرار دادند، اما هرگز نتوانستند ذره‌ای از این خاک را تصاحب کنند.

در پایان این مراسم که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه برگزار شد با اهدای گل و عطر افشانی مزار پنج شهید آرمیده در این یادمان بار دیگر یاد و خاطره این عزیزان گرامی داشته شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • شهید «جلال اعتماد» نماد ایستادگی است
  •  40 سال چشم به راهی
  • کنایه تند وزیر به آمران حجاب :هل الدین الا البغض
  • تشییع پیکر شهید محمد مهدی فانی در بشرویه خراسان جنوبی
  • کنایه تند ضرغامی به برخورد آمران حجاب
  • تشییع پیکر شهید محمد مهدی فانی بعد از ۴۰ سال
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • فهرست نامزدهای اصولگرا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران